cissiforsberg

Lätt att skriva när jag mår dåligt..

Publicerad 2015-12-15 22:56:09 i Allmänt,

Har ni någonsin tänkt på att det är väldigt enkelt att klaga på livet små problem men otroligt svårt att lyfta upp livets vardagslyx. Jag är sån iaf, jag kan klaga på det mesta men jag tänker sällan på hur jävla bra jag har det. Ni vet det där "vanliga" - mat på bordet, tak över huvuder, kärlek osv.
 
Idag tänkte jag klaga lite här.. jag har nämligen jävligt ont i magen tackvare Endometriosen. Ibland kan jag verkligen hata denna sjukdom. Jag har ju trots allt levt med milda symptom de senaste två åren men nu har allt börjat om igen.
 
En vanlig dag med Endo:
 
Vaknar av krampliknande smärta i magen/ryggen, går på toa och försöker göra nr 2. Misslyckas. Blöder däremot väldigt mycket.
 
Äter frukost. Vill kräkas pga smärtan.
 
Försöker göra något av dagen alt. jobba. FIsen mest hela tiden, byter tampong en gång i timmen. Smärtan gör sig påmind några ggr i timmen. Korta, smärtfulla, krampanfall i magen. 
 
Äter lunch, får ont i magen, går på toa igen. Misslyckas.
 
Försöker göra ännu mer av dagen, vill helst ligga i sängen och bara sova. Trött, hängig. Försöker jobba.
 
Äter middag. Får EXTREMT ont i magen. Somnar en stund. Spenderar en timme på toaletten och lyckas göra nr 2 efter många krampanfall och tårar.
 
Ligger i soffan/sängen resten av kvällen. Har hela tiden urinvägsinfektionskänningar. Vill gå och kissa hela tiden men försöker låta bli, brukar gå över efter en stund. Om inte så blir det en lång dusch.
 
Somnar, vaknar, somnar, vaknar... Ny dag - samma smärt schema.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela